Борисов: Ясно е какво ще направим за Варна, избирателите да решават

Мисия Варна

30-08-2015, 15:14

Автор:

Росица Пенкова

Всичко от Автора

"Хемус" можеше вече да се строи, ако не беше Орешарски, смята премиерът

„Вашата Спортна зала е кристален образ на това, което е била Варна. Без основи и готова да рухне. Ако отидете да видите как изглежда Дворецът на културата и спорта сега, ще разберете какво ще се случи и с Варна. Направихме го със София, с Бургас, с Пловдив и Русе. До година и половина–две ще го направим и с Варна". Така премиерът Бойко Борисов коментира предстоящата надпревара за местната власт във Варна по повод въпрос за прясната кандидатурата за кмет на Кирил Йорданов, който за четвъртия си мандат през 2011-а г. беше подкрепен от ГЕРБ.

„Ние имаме кандидат - Иван Портних. Аз мисля, че ние правим достатъчно, за да се види амбицията ни в следващите две години Варна да е коренно променен град. Не се занимавам с другите кандидати. Знам какви са ни целите за Варна: да не остане неасфалтиран булевард, детски площадки, градини, санирани сгради и магистрала "Хемус" до Варна. Това е, което съм си поставил за цел за този град. Ако варненци решат друго – това е демокрацията и правото на хората да избират”, заяви Борисов.

"Ако не бяха направили този експеримент с Орешарски, магистрала "Хемус" сега щеше да е проектирана и вече да се строи. А не сега да правим инженерни проекти и да се чудим как да я връщаме в оперативните програми за финансиране. Ето сега и заместник-председателят на Европейския парламент Антонио Таяни видя, че тази магистрала е жизнено важна за този регион - за туризма, за развитието на бизнеса", заяви той по-рано пред младежите, участващи в летния университет на ГЕРБ във Варна, чийто гост е и бившият италиански еврокомисар.