Жители на "Изгрев" затвориха булевард заради липса на инфраструктура

Мисия Варна

31-08-2015, 18:25

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Докато хората недоволстваха, много бързо се намери кой да яхне протеста им

Около 40 жители на кв. "Изгрев се събраха на кръстовището до Военна болница, за да протестират срещу липсата на канализация, водоснабдяване, пътища и осветление в квартала им. Демонстрантите пристигнаха снабдени с празни туби за вода и плакати. Те настояват да бъдат предприети спешни мерки за изграждане на инфраструктура в "Изгрев", а докато това се случи да бъдат намалени данъците, които плащат.

"Плащаме данъци като във "Владиславово", където е изградено всичко, а при нас няма нищо. Все едно живеем в африканска държава", възмути се участничка в демонстрацията. Хората са инициирали и подписка, която вече е подписана от десетки жители на квартала.

Сред протестиращите влязоха зам.-кметът по сигурността е Тодор Иванов, който ги изслуша, както и колегата му с ресор инфраструктура Христо Иванов. Последният обясни, че местната администрация през новия програмен период ще опита да осигури европейско финансиране за решаване проблемите на квартала.

Докато хората недоволстваха, много бързо се намери и кой да яхне протеста им. На място се появиха двама представители на местния парламент - Станислав Темелков от Атака и колегата му Петър Липчев, които ще играят с обща листа на предстоящите избори.

Малко след началото на демонстрацията жителите на "Изгрев" блокираха бул. "Христо Смирненски". Те спряха движението, скандирайки "Искаме вода" и "Жадни сме". За да спрат движението гражданите няколко пъти пресичаха булеварда и стигайки до края му се връщаха обратно. Това продължи докато не се намесиха присъстващите полицаи, които ги помолиха да освободят платната за движение.