Расте броят на е-пазаруващите

Парите

04-09-2015, 15:07

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Потребителите все още предпочитат по-големите екрани, но същевременно мобилните поръчки отчитат значителен скок

Въпреки че се наблюдава постоянство в интернет потреблението (78% от населението в градските региони е с интернет достъп), онлайн юзърите променят бързо своите навици, като най-значими примери за това са по-големият брой потребители, пазаруващи онлайн през 2015 г. в сравнение със същия период на 2014 г. (+25%), както и засилващото се използване на мобилни устройства. Това показват резултатите от традиционно изследване на поведението и нагласите на онлайн потребителите, поръчано от фирма за електронна търговия. 

Тенденцията е потребителите да се чувстват все по-комфортно, заобиколeни от няколко "смарт" устройства. Хората, ползващи интернет услуги чрез поне 2 различни устройства се повишават с 18%, докато тези, които ползват само един "екран" намаляват с 3%.

Когато говорим за онлайн пазаруване, потребителите все още предпочитат по-големите екрани, но същевременно мобилните поръчки отчитат значителен скок – 67% е ръстът на онлайн пазаруващите през мобилни устройства.

За първите шест месеца от 2015 г. поръчките, направени през мобилни устройства, бележат значимо повишение от 80% в сравнение със същия период година по-рано. Клиентите на онлайн магазина също предпочитат по-големите екрани при поръчки (най-вече лаптопи и настолни компютри). В същото време мобилният трафик на за първото полугодие е 25% от всички посещения, а около 20% от покупките са направени през "смарт" устройства.