Дамите на Варна стартираха сезона със загуба у дома

Спорт

07-09-2015, 10:05

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

С ново име клубът от морската столица участва в първенството

Женският футболен клуб Варна, който до миналия сезон носеше името Спартак, стартира новия сезон в шампионата с поражение. На изкуствения терен на стадион "Локомотив" в морската столица изключително подмладеният състав на домакините отстъпи с 0:3 пред гостуващия Екомет (Пд).

Пловдивчанки пратиха отборът от морската столица в нокдаун още в началните минути на срещата, повеждайки в резултата след грешка на вратарката на варненки. Ранният гол стъписа младите и далеч по-неопитни варненски футболистки, които трудно се свестиха, а в края на първата част допуснаха и още едно попадение след изстрел от дистанция. Крайният резултат бе оформен в заключителните минути на срещата.

"Започнахме сезона с млад състав. В отбора има само няколко по-опитни състезателки. По една или друга причина ни напуснаха 6 момичета и сега ще обиграваме състав. Целта ни за този сезон е момичетата да натрупат опит, а вече през следващия ще гоним някакви цели. Най-хубавото е, че се включехме в първенството, тъй като допреди две седмици не знаехме какво ще е бъдещето ни. Намериха се добри хора, които ще помагат финансово отборът ни да играе в женското първенство и да се развивам", каза пред varnautre.bg треньорката на ЖФК Варна Елена Пеева.

Съставът на ЖФК Варна: Дияна Дечева, Гергана Митрева, Магдалена Бончева, Денислава Вълчинова, Ирена Атанасов, Боряна Минкова, Мариела Недева, Илияна Исоева, Нора Андреева, Женя Стрезова, Ани Тодорова, Благовеста Банчева.