Инфаркт уби руски спортист в басейн край Варна

Спорт

08-09-2015, 12:12

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Пациентът бил закаран в шокова зала, но вече нямал признаци на живот

Състезателят на руския национален отбор по водна топка и на волгоградския клуб "Синтез" Владислав Тимаков е потънал внезапно в басейна по време на тренировка. Това съобщиха лекари от варненската болница "Св. Анна". 23-годишният Тимаков е бил вече мъртъв, когато са го качили в линейката на Бърза помощ, пише "24 часа".

"Владислав почина внезапно по време на сбора на клуба в България. Подробностите ще бъдат известни в понеделник", съобщиха от руския национален отбор. "Пациентът е починал от инфаркт на миокарда. Няма следи от удавяне и от травми", каза д-р Демирев от болница "Св. Анна".

Пациентът бил закаран в шокова зала, но вече нямал признаци на живот. Дори по пътя не се наложило да го реанимират с уредите за животоспасяване в линейката. Руски национални отбори ползват една от базите за детски отдих в Кранево. Там има изграден басейн, в който вероятно се е разиграл фаталният инцидент.

От Районна прокуратура във Варна потвърдиха, че Тимаков е бил в хотел в Кранево. Няма данни за извършено престъпление, добавиха оттам. Руската федерация по водна топка и клубът ще поемат разходите по погребението, а в помощ на семейството на Тимаков ще бъде открита специална сметка.