Трима наши моряци загинаха на шлеп в Дунав

Крими

10-09-2015, 07:28

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Отровили се от газове в товарното помещение

Трима български моряци загинаха при инцидент на борда на плавателен съд в австрийската част на река Дунав. Това съобщи австрийският вестник "Кронен цайтунг". Според изданието мъжете са на възраст 41, 44 и 46 години и са били част от екипажа на влекач с два шлепа, превозващ царевица по реката.

Инцидентът е станал в неделя вечерта, когато плавателният съд е бил на котва. По това време шлеповете са били празни, тъй като стоката вече била разтоварена. По неизяснени засега причини двама от моряците слезли в една от празните кухини, предназначени за товарите, с размери четири на шест метра. В нея се влизало през тесен люк с размери 40 на 60 сантиметра. След като двамата моряци не се върнали, третият отишъл да види какво се случва, но паднал безжизнен още на стълбата.

Сигнал за трагедията подал капитанът на плавателния съд, който бил украинец. На мястото пристигнали пожарникари и медицински екипи, но вече било късно да се помогне на тримата моряци. Назначена е била аутопсия на телата. Предполага се, че мъжете са загинали в резултат на ферментационни газове, останали в кухините след разтоварването на царевицата.

От "Речен надзор – Русе" към агенцията "Морска администрация" съобщиха пред "Монитор", че не са получавали официална информация за инцидента и за загинали български моряци.