Наркодилър влиза в затвора за две години и половина

Крими

11-09-2015, 11:51

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Наложена му е и глоба от близо 13 000 лв.

2 години и шест месеца затвор и глоба в размер на 12 950 лв. е наказанието, което получио от Окръжния съд наркодилърът Красен Андреев. Присъдата е наложена след споразумение за прекратяване на наказателното производство, с което Андреев се признава за виновен за разпространение на наркотични вещества.

Деянието е извършено при условията на опасен рецидив. Откритите в дома му марихуана, кокаин и производни на амфетамина са на обща стойност 10 383,72 лева. В автомобила му е намерена сумата от 12 940 лева и 5 евро, които се намират в трезор на Варненска окръжна прокуратура. Средствата ще послужат за изпълнение на наказанието глоба, е записано в споразумението.

С подписването му, подсъдимият Андреев декларира, че се отказва от съдебно разглеждане по общия ред. Времето, през което е бил с мярка за неотклонение "задържане под стража" по настоящото дело, считано от 29 септември 2014 г. до 29 май 2015 г. , ще бъде приспаднато от наказанието. Наркотичните вещества, предметът на престъплението, се отнемат в полза на държавата и ще бъдат унищожени.