Жозеф Дол: Варна най-после се събуди от летаргията

Мисия Варна

13-09-2015, 22:35

Снимка:

bulgariautre.bg

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

В зала „Арена Армеец” станаха ясни кандидатите за районни кметове на ГЕРБ

Варна най-после се събуди от летаргията си, заяви днес лидерът на Европейската народна партия Жозеф Дол, който направи видеообръщение пред 15 хиляди души, събрали се за тържествено представяне на кандидатите за кметове на ГЕРБ в столичната зала "Арена Армеец". Френският политик пожела победа на партията на местните избори и направи преглед на успехите на всички досегашни кметове на партията.

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов обяви кандидатите за кметове на общини и райони, които излизаха на сцената като отбори - област след област.

„Иван Портних показа, че може да бъде разбито статуквото и да се даде добра перспектива за Варна”, категоричен бе Цветан Цветанов. Заедно с капитана на варненския отбор Иван Портних в зала „Арена Армеец” бяха представени и кандидатите за кметове на останалите общини от областта. Сред тях са още четирима настоящи кметове: Емануил Манолов (Аврен), Атанас Стоилов (Аксаково), Анастас Трендафилов (Бяла), Димитър Димитров (Ветрино). В кметствата надпревара във Варненско ще участват и две дами – народният представител Красимира Анастасова прие предизвикателството да се кандидатира за кмет на своя роден град Долни чифлик, а Дияна Агностева е номинацията на ПП ГЕРБ за община Провадия. Деян Иванов е кандидатът на партията за кмет на Белослав, Тошко Янев – за Вълчи дол, Свилен Шитов – за Девня, Николай Христов – за Дългопол, а Данаил Йорданов – за Суворово.

Официално представени днес бяха и кандидатите за районни кметове. Трима от тях - Георги Недев, Петя Проданова и Христо Христов и сега заемат тези позиции съответно начело на районите „Одесос”, „Приморски” и „Младост”. В предстоящата изборна надпревара ще влезе още една дама – настоящият зам.-кмет на „Аспарухово” и ръководител на районната организация на ПП ГЕРБ Калина Белмезова е кандидатът за кмет на района. За кметския пост начело на „Владислав Варненчик” пък ГЕРБ издига Николай Костадинов – народен представител в 41-то НС, ръководител на партийната организация в района.

„Доверието на ЕНП и международните ни партньори в ГЕРБ, силното рамо, което правителството дава на общините, и работещата местна власт са ключът към промяната, която всички искаме”, изтъкна и председателят на Областния предизборен щаб на ГЕРБ-Варна Павел Христов.