Септември - сезонът на плажните сватби във Варна

Животът

14-09-2015, 17:42

Автор:

Грациела Костадинова/стажант - репортер

Всичко от Автора

Късната почивка в местните курорти излиза тройно по-евтино от тази в пика на сезона

Септември се превърна в сезона на плажните сватби във Варна. Само за ден от изминалия уикенд плажът на Кабакум посрещна четири сватби. Захлаждането в събота не попречи на младоженците и техните гости да празнуват на плажната ивица. Освен красивите сватбени ритуали, приятели и роднини на влюбените двойки имаха възможност да се наслаждават и на гледката към морето от плажа и терасите на крайбрежните хотели. 

С настъпването на есента хотелите рязко намалиха цените си. Късната почивка излиза тройно по-евтино от тази в пика на сезона. Цените в места за настаняване на втора линия на Златни пясъци олинклузив излизат максимум 40 лева. В Св. Св. Константин и Елена е още по евтино, където се намират оферти за по 25 лева на човек. Местните хотели са пуснали и оферти за късно летуване - 5 или 7-дневни пакети, при които цената на нощувката излиза още по-евтина.

Във Варна плажовете остават оживени. Червеният флаг, вееещ се по плажовете вече близо два месеца остава, но той по традиция не притеснява туристите. Късните летовници не пропускат да се възползват от последните топли дни, за да се къпят в морето. За щастие в последните дни няма инциденти с плажуващи. Спасителите и медицинските екипи на ДКЦ 1, които обслужват пясъчните ивици, остават на разположение до края на септември.

Заведенията на пясъчната ивица също са пълни с клиенти. Кръчмите се възползват от все още топлите дни, за да посрещат посетителите си на открито.