Скандал в БСП-Варна заради кандидатурата на Неделчо Михайлов

Новините

18-09-2015, 10:24

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Социалисти обвиняват градското ръководство на партията в саботаж

Заявената подкрепа от БСП-Варна за кандидатурата на кмета на район "Владиславово" Неделчо Михайлов за втори мандат предизвика пореден скандал в партията. Членове на градската структура излязоха с декларация, в която изразяват категоричното си несъгласие с обявената подкрепа за кандидат, определящ се като човек с ясно различими десни убеждения.

"Неделчо Михайлов е учредител и член на ръководството на ПП "Нашия град", която по своята си същност е корпоративна партия и олигархическа структура, като цялото и ръководство са служители на определена голяма икономическа групировка", заявяват в позицията си социалистите.

Те се чувстват обидени и от изявление на Михайлов, започващо с обръщението "от тази лява партия", в което последният заявява, че не се чувства обвързан и ангажиран по някакъв начин с БСП.

Според авторите на позицията, със своите действия и многогодишно бездействие градското ръководство на партията в лицето на председателя Борислав Гуцанов е направило всичко възможно тя да няма своя партийна кандидатура в район "Владиславово". Така се лишават над 40 хиляди избиратели да гласуват за БСП, подчертават недоволните социалисти, които обръщат внимание и че ръководството на Районния съвет на БСП във "Владиславово" е без промяна от 2007 г.

"Това положение на нещата може да се характеризира като организиран вътрешно-партиен саботаж, който подготвя почвата на предстоящите местни избори партията във Варна не просто да претърпи поражение, а да се опозори в полза на ГЕРБ, РБ, АБВ, ПФ, Атака и др.", обобщават членовете на градската структура, които настояват за преразглеждане на решението за подкрепа на Неделчо Михайлов.