Майка търси детето си, не вярва в смъртта му

Крими

21-09-2015, 10:31

Снимка:

Фейсбук/Търсим се

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Миглена Ангелова Димитрова е родена на 23 ноември 1980 година във Варна

Майка търси 34-годишната си дъщеря, която три дни след раждането е обявена за мъртва. Жената и до днес не вярва, че детето й е починало. В групата във Фейсбук - Търсим се, племенницата й разказва историята с молба за помощ.

"На 23. 11. 1980 г., във Варна, леля ми е родила момиченце. Родила е в сградата между Окръжна болница и Института за медицински сестри (предполагам това трябва да е било родилното отделение). В началото са й казвали, че бебето е зле със сърцето и да не го взима вкъщи, защото няма да живее и година. Ще има непрекъснато пристъпи и ще се задушава. На третия ден са й казали, че бебето е починало. Не са й показали телце. Когато отишла да вземе смъртния акт, й дали акт за раждане. Погребение не е имало. Детенцето е било записано с имената Миглена Ангелова Димитрова. Лявата ръчичка е била с нетвърда кост от китката до лакътя и са предложили имплантиране на кост или метал. Тя е казала, че не иска сакато дете и си мисли, че някой я е чул и направил каквото трябва. Все пак е била само на 19 години. Млада и уплашена. Преди това, има едно момиченце, родено през 1979 г, а после, през 1985 г. има и момче. Леля ми е убедена, че може да са й взели детето и да е дадено за осиновяване. Но поради факта, че от много години не живее в България, чак сега ме помоли да разровя историята", пише братовчедката на Миглена.

"На лявата снимка е по-голямата дъщеря на леля ми, а на дясната, леля ми като млада - на възрастта, на която горе долу е родила", допълва тя, като уточнява, че живее доста далече от Варна и не знае какви са процедурите и от къде би могла да започне да търси, за да намери някаква евентуална следа.