Юруков: Ще се опитаме да затрудним максимално Черно море

Теренът ни е перфектен за футбол и дано стане приятен за окото мач

Черно море гостува в Разлог на местния Пирин в мач от 1/16-финалите на турнира за купата на България днес в 16 час. Победителят ще бъде определен в един мач. При евентуално равенство предстоят две продължения по 15 минути и ако в тях също никой не спечели, следва рулетката на дузпите.

Бившият футболист на Черно море Йордан Юруков е най-известното име в състава на Пирин. "Ще играем разкрепостено срещу носителя на купата. Никой няма да ни застреля, ако паднем, така че сме спокойни и ще опитаме да затрудним максимално варненци. Теренът ни е перфектен за футбол и дано стане приятен за окото мач. За нас обаче по-важно е първенството в "Б" група, където искаме да оцелеем за пореден път", заяви играещият помощник-треньор на Пирин Юруков.

"Община Разлог е поела изцяло издръжката на клуба и плащанията се редовни. Наскоро се откри и изкуствен терен за школата, разполагаме и с два помощни терена. На мачовете ни идват около 800 души, което е добре за такъв малък град", каза още 32-годишният халф.

Юруков, който носи екипа на "моряците" в периода юни 2008-декември 2010, в момента учи за треньор в НСА, но все още не е мислил кога ще приключи кариерата му на футболист. "Радвам се, че съм здрав и изпитвам удоволствие от играта", завърши Йордан Юруков.