Най-големият блок във Варна остана без обновена детска площадка

Мисия Варна

23-09-2015, 18:51

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

От районното кметство подали списък с над 50 площадки, но одобрили малко под 40

Детски площадки в горната част на кв. "Владиславово" останаха извън проекта за модернизиране на местата за игра на най-малките жители на Варна. Така децата от най-големия блок в града - с номер 406 трябва да се задоволят с детска площадка, която не е обновявана с години. Това стана ясно по време на среща на подкрепения от местната коалиция "Варна - Атака, Възраждане, Нова сила" кандидат за кмет на морската столица Костадин Костадинов и независимия кандидат за кмет на "Владиславово" Генадий Атанасов с жители на блока, в който има 24 входа.

Ние сами поддържаме доколкото можем детската площадка пред блока, заявиха майки, дошли на срещата с децата си. Често обаче се случвало да намират всякакви боклуци в пясъчника. В близост е имало още една детска площадка, от която обаче почти няма следи. Другите най-близки детски площадки в района се намират на около километър, оплакаха се майките.

Горната част на "Владиславово" остана без нови площадки, а в кв. "Чайка" се изградиха напълно ненужни, коментира пък Валентин Стоянов. Той живее в "Чайка", а пред блока му е изградена площадка, на която играели само двете му деца и още няколко. Стоянов, който се занимава със строителство, отбеляза и че детските площадки, които се изграждат в града, струват много по-малко отколкото общината е платила. Една излиза около 10 000 – 15 000 лева, докато в случая общината плаща по 65 000 лв., изчислили Стоянов и Костадинов.

Пред Костадинов от районното кметство обяснили, че са подали списък с над 50 площадки за обновяване, но били одобрени малко под 40. Това място може да бъде превърнато в един много хубав парк, заяви пред хората Костадинов, който обеща да им съдейства. Според кандидат-кмета е наложително в района да бъде изградено и улично осветление. Може да бъде направена подписка за ремонт на площадките, но за да има ефект, тя трябва да бъде внесена след местните избора, посъветва кандидат-кметът.

Вижте какво още каза по темата Костадинов.