Черно море е отбор на месеца във Варна

Спорт

28-09-2015, 13:51

Снимка:

chernomore.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Елизабет Йовчева е спортист на Варна за август

Футболният Черно море бе избран за отбор на месец август в традиционната анкета Спортист на Варна. "Моряците" спечелиха Суперкупата на България, след като победиха Лудогорец с 1:0 с гол на Мехди Бурабия. На церемонията на награждаването присъства треньорът Никола Спасов и крилото Симеон Райков.

"Щастлив съм и съм доволен, че сме наградени. Правим всичко възможно да оставяме следа след себе си. Наистина август месец беше хубав за нас. Взехме една историческа Купа в един впечатляващ финал. Мисля дори, че надхвърлихме очакванията на хората. Естествено благодаря на футболистите, които са главните виновници за наградите които получаваме днес. Разбира се благодаря и на шефовете и собствениците на клуба, които ни осигуряват комфорта и привилегията да работим в Черно море. Щастлив съм, че правим нещо историческо за града", заяви треньорът на "моряците" Никола Спасов.

Младата състезателка по художествена гимнастика Елизабет Йовчева спечели приза за спортист на Варна за месец август. Представителакта на спортен клуб по художествена гимнастика "ЧАР-ДКС" спечели златните медали в многобоя, на топка, въже и среброто на обръч на международния турнир "Царица Маргарита Българска" при девойките младша възраст.

"Не очаквах, че ще успея да се преборя в това състезание, защото малко преди това имах травма и не знаех дали ще успея. За това искам да благодаря на моята треньорка Филипа Филипова и на госпожа Чиприянова", сподели при награждаването си младата шампионка.

Европейските шампиони по кик боск от Сан Себастиян (Испания) Радослав Костов и Кристиян Йорданов бяха избрани за Спортист №1 на спортно училище "Георги Бенковски" за август. Момчетата изразиха специални благодарности към своите треньори Красимир Кирилов и Владимир Вълев-питбула за подготовката, която са получили.

Кристиян Йорданов получи и индивидуален приз, като спечели най-много гласове в онлайн анкетата-52,9%.