Баронеса поде от Варна национална кампания за инсулинова терапия

Животът

28-09-2015, 17:45

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

4 деца с диабет вече получиха инсулинови помпи

Семействата на 4 деца с диабет от Източна България вече са значително улеснени в грижата си за тях. Те получиха инсулинови помпи от благотворителната кампания на баронеса Денислава Ангелова - Плевенска за дарение на инсулинови помпи и консумативи за тях. Кампанията стартира от Варна, в болница "Св. Марина". Кампанията стартира от Варна, съвемстно с болница "Св. Марина". Баронесата посрещна четирите деца и техните родители в болничното заведение, за да им предостави помпите.

Баронеса Денислава Плевенска заедно с фондация "Фиделити" подема благородната инициативата за закупуване на инсулинови помпи за деца с диабет, чрез продажбата на лимитираната серия вина "Ensemble de Merveilles".

Кампанията е подкрепена още от певицата Мариана Попова, официалния представител на Варна в Брюксел Биляна Раева и варненския художник и график Ники Събев. 

Всички средства от продажбата на новия си албум "Писмо до теб" Мариана Попова ще дари за сърцатата мисия.  

Биляна Раева съдейства от началото на кампанията с провеждане на срещи и разговори с Европейския съюз, Европейския парламент и Комитета на регионите, при които се обсъждат добри практики и примери от държавите, членки на ЕС.

Варненският художник и график Ники Събев предостави 35 броя подписани и подпечатани авторски отпечатъка от лимитираната серия от 40 броя на творбата  "Лодки в сълзите", участвала на Международното биенале на графиката през 2015г. Цялата сума от продажбата на първата графика, както и 1/3 от цената на останалите бройки, авторът предоставя изцяло в полза на кампанията.

Кликнете върху снимката за голям размер

*Баронеса Денислава Плевенска получава титлата си от европейските монархични кръгове през декември 2014 година за благотворителността, активното си участие си в редица каузи в Европа и България. Високата чест, която и е оказана заради дейността й, е иницирана и защитена пред монарсите от Графиня Естер де Помери.