20 потребители изпищяха от некоректен интернет търговец

Парите

28-09-2015, 20:25

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Търговецът отказва рекламация и правото на клиентите да връщат стоката в 14-дневен срок

Комисията за защита на потребителите (КЗП) предупреди, че Само за няколко месеца над 20 граждани са депозирали оплаквания в Комисията за защита на потребителите срещу онлайн търговеца Данаил Трайков Янакиев. Това съобщиха от Асоциация "Активни потребители". Многото оплаквания, са зари това, че търговецът не уважава даденото от закона право на клиентите да се откажат от сделката в 14-дневен срок или им отнема възможността да предявят рекламация при установен дефект на закупен продукт.

Търговецът продава широка гама стоки, сред които блендери, очила, записващи устройства, преси за коса, машинки за подстригване, градински маркучи и пр., като осъществява сделките посредством различни онлайн платформи като minibazar.com, olx.bg, izgodni-oferti.com и др.

Въпреки изпълненото задължение на потребителите да изпратят стоките на доставчика в срок и за своя сметка, той отказва да вземе пратките от офиса на пощенската служба и съответно - да върне парите на клиентите си.  Други потребители се оплакват, че нямат възможност да предявят рекламация, тъй като търговецът издава фалшиви гаранционни карти с името и координатите за връзка на фирмата "Бултрейд 99" ЕООД, която е близка по наименование до неговата - "БулТрейд 99 – Груп".

Преди да пазарувате от виртуален търговец задължително проверете дали са налични на сайта му данни за неговото име, адрес и телефон за връзка. Полезно е също да потърсят отзиви в интернет от други клиенти относно коректността на съответния доставчик, които да ползват като спомагателна информация, посъветваха отАсоциация "Активни потребители".