Варна с оранжев код за вятър и дъжд, температурата падна до 12°

Животът

29-09-2015, 07:00

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Подранила зима чука на вратата

Варна и областта осъмнаха с оранжев код за вятър и дъжд. Интензивните валежи, придружени с гръмотевици през нощта, и ураганнният вятър свалиха температурите до 12 градуса. Падналият дъжд на места е в значителни количества.

Валежите ще продължат и днес. С умерен до силен вятърът от север-североизток ще нахлува по-студен въздух. Временни усилвания на вятъра са възможни и във вътрешността на региона. Температурите няма да имат обичайния денонощен ход и на повечето места във Варненско ще са между 10 и 15 градуса, по Южното Черноморие до 17. В някои райони градусите в 15 часа ще се окажат по-ниски от сутрешните. За Варна минимална температура около 12-13°, максимална около 16°Температура на морската вода ще спадне до 20-23 градуса.  Вълнението на морето - 3-5 бала, в заливите 2-3.

*Оранжевият код предупреждава за средна опасност. БЪДЕТЕ ГОТОВИ! Вземете предпазни мерки и следете актуалните прогнози за времето. Могат да се очакват проблеми при дейности на открито. Бъдете подготвени да прекратите дейности на открито.