Учениците от "Богоров" в голямо междучасие след 2-ия час

Новините

30-09-2015, 13:19

Снимка:

ПГИ "Д-р Иван Богоров"

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Промяната се налага заради по-големия брой часове по учебна практика

Учениците от Професионалната гимназия по икономика "Д-р Иван Богоров" ще карат голямо междучасие след 2-ия, а не след 3-ия час, както е по принцип. Промяната влиза в сила от следващата седмица със заповед на директорката Янка Бакалова, а децата вече са известени. Новата организация ще бъде огласена и на родителска среща.

Тя се налага с оглед увеличаването на часовете по учебна практика за специалностите "Икономическо и информационно обслужване" и "Електронна търговия", в които се осъществява прием от няколко години. От тази година е разкрита още една паралелка по втората специалност, поясни Бакалова.

Съгласно разпоредбите часовете по учебна практика, чиято продължителност е 50 минути, могат да бъдат първи и втори или шести и седми. Освен това те трябва да се провеждат в компютърни кабинети. За да се спазят изискванията и да не се влиза в другата смяна, в която сградата се ползва от ОУ "Антон Страшимиров", е взето решение голямото междучасие да се измести един час по-рано, посочи директорката. По думите й промяната по никакъв начин не влияе на свободното време на децата, а почивката след втория час обичайно се ползвала за закусване от тийнейджърите.