Крадец от Игнатиево ще лежи в затвора за подкуп на полицаи

Крими

05-10-2015, 11:24

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Когато полицаите усетили, че подсъдимият кара пил, той им хвърлил две банкноти по 5 лева през прозореца

Варненският окръжен съд призна за виновен Илия Маринов, жител на град Игнатиево, за даване на подкуп от 10 лева на двама полицейски служители от РУП-Аксаково. Присъдата е 1 година лишаване от свобода, намалена с 1/3 заради правилата на съкратеното съдебно следствие, при което подсъдимият призна всички факти в обвинителния акт, но отрече да е давал подкуп на длъжностно лице, тъй като искал да почерпи за раждане на дете. Съдът определи и глоба в размер на 1000 лева.

По време на своето дежурство на 7 срещу 8 август, миналата година, полицаите Свилен Илиев и Илиян Златев били изпратени на адрес в Игнатиево по сигнал за нарушаване на нощната тишина. При приближаване на адреса полицейските служители видели да потегля лек автомобил "Ауди" и тръгнали след колата, за да извършат проверка. Когато спрели водача, двамата полицейски служители усетили мирис на алкохол и решили да направят проверка с дрегер. Маринов хвърлил през отворения ляв преден прозорец в купето на полицейския автомобил две банкноти по 5 лева, "за да се почерпят". Проверката с дрегер установила 1,08 промила алкохол в кръвта на подсъдимия. По-късно Маринов отказал да даде кръвна проба в МБАЛ "Света Анна".

Това е поредна присъда за 30-годишният Илия Маринов, който вече е осъждан за кражби. Той ще лежи в затвора 8 месеца при първоначално строг режим, постанови ВОС. Присъдата подлежи на въззивна проверка пред Апелативен съд Варна в 15-дневен срок.