Електрото спечели първия ученически турнир по плажен футбол

Спорт

05-10-2015, 13:02

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

На финала младите електротехници се наложиха в драматичен финал над състава на VIII СОУПЧЕ "А.С.Пушкин" с 4:3

Тимът на ПГ по Електротехника спечели първия турнир по плажен футбол за ученици между VIII и IX клас от варненските училища, който се провeде на плажната ивица във Варна. В надпреварата участваха шест отбора. На финала младите електротехници се наложиха в драматичен финал над състава на VIII СОУПЧЕ "А.С.Пушкин" с 4:3. На трето място се нареди тимът на Първа Езикова Гимназия.

Участниците в турнира бяха разпределени в две предварителни групи от по три тима. В първата от тях отборите показаха много изравнени сили и два от двубоите не излъчиха победител, а тимът на СОУПЧЕ "А.С.Пушкин" спечели групата с четири точки.

В другия поток бъдещите електротехници и играчите на ПТГСД "Николай Хайтов" взеха по една победа срещу учениците от Математическата гимназия "Петър Берон" и в пряк двубой трябваше да определят другия финалист. В много оспорвана среща Електрото измъкна успеха с 5:4 и се класира финала.

Финалният сблъсък предложи на всички, които уважиха надпреварата, всичко най-хубаво от плажния футбол – голове, красиви изпълнения, обрати и драматична развръзка. Отборът на "Пушкин" поведе рано с 2:0, след което двата тима си размениха по едно попадение. След автогол и красиво изпълнение на играч от Електрото се стигна до 3:3.

Развръзката дойде буквално секунди преди края на срещата, когато електротехниците реализираха победния гол в срещата и с това стигнаха до успеха и титлата в първия турнир за ученици във Варна.

Не по-малко интересно протече и двубоя за бронзовите медали между отборите на I Езикова Гимназия и ПТГСД "Николай Хайтов", който не излъчи победител в редовното време и продълженията и се наложи дузпи да решават кой от двата тима ще завоюва третото място. В тях нервите на младите играчи от езиковата гимназия се оказаха по-здрави и те спечелиха с 8:7.

Организаторите на събитието от Община Варна и ЗС на БФС наградиха първите три тима с купи, а всички участници в надпреварата получиха и много предметни награди. С индивидуални призове се отличиха Страхил Апостолов от ПТГСД "Николай Хайтов" за най-добър вратар, а Симеон Шейтанов от състава на шампионите стана голмайстор на турнира.

Всички резултати от първия турнир по плажен футбол за ученици във Варна:
Група "А" VIII СОУПЧЕ "А.С.Пушкин" – I Езикова Гимназия 2:2 VIII СОУПЧЕ "А.С.Пушкин" – Професионална Техническа Гимназия 4:2 Професионална Техническа Гимназия – I Езикова Гимназия 2:2
Група "Б" ПТГСД "Николай Хайтов" – МГ "Петър Берон" 2:0 ПГ по Електротехника – МГ "Петър Берон" 11:1 ПГ по Електротехника – ПТГСД "Николай Хайтов" 5:4
мач за 3/4 място: I Езикова Гимназия – ПТГСД "Николай Хайтов" 3:3 8:7 след изпълнение на дузпи
ФИНАЛ: ПГ по Електротехника – VIII СОУПЧЕ "А.С.Пушкин" 4:3