Петя Проданова отчете свършеното и обеща нова инфраструктура в "Приморски"

Мисия Варна

06-10-2015, 14:28

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

След приключването на съдебните дела, оспорващи регулацията, поетапно ще бъде решен проблемът с уличната мрежа и канализацията в кв. "Изгрев"

След приключването на рехабилитацията на основните пътни артерии във Варна, ще наблегнем на обновяването на инфраструктурата в кварталите и цялостното преобразяване на градската среда, така че промяната да стигне до всеки дом. Това заяви по време на среща с жители на Цветния квартал във Варна досегашният кмет кандидатът на район "Приморски" и кандидат на ГЕРБ за втори мандат Петя Проданова.

На срещата присъстваха и кандидатите за общински съветници от Тодор Балабанов, Мартин Байчев, Калин Калевски, Антоанета Цветкова, Людмила Колева - Маринова, Жечка Добрева, Стоян Попов, Кирил Пенев и Борислав Нанков.

Проданова отчете постигнатото през изтичащия мандат, а именно извършването на основeн ремонт (подземни комуникации, асфалтиране и тротоари) на ул. "Бели лилии" - от ул. "Детелина" до ул. "Карамфил". Изградено бе и мостово съоръжение на ул. "Подвис", а на улиците "Прилеп” и "Кестен" е поставено ново осветление. "Извършихме основно обследване и почистване на отводнителните канали и деретата, ремонтирахме тротоарни площи около училище "Ангел Кънчев" и Първа езикова гимназия. Пред завършване е цялостното ремонтиране и обновяване на 12 детски площадки за игра на открито. Приключва изграждането на пешеходна пътека по ул. "Подвис" - до спирката на автобус № 12. В ход е поредният етап от рехабилитация на уличните настилки", разясни пред жителите на Цветният квартал Петя Проданова.

Тя анонсира, че предстои да бъде завършено цялостното изграждане на ремонтираните детски площадки, но: "процесът ще продължи през следващата година”. Планира се и благородяване на ул. "Роза” в отсечката между бул. "Левски и  бул. "Христо Смирненски”, като са включени и по – малките напречни улици. Предвиждат се благоустройствени дейности по бул. "Христо Смирненски” - между ул. "Прилеп", пътен възел "Каменар” до бул. "Осми Приморски полк” и пътен възел "Виница", каза кандидатът на ГЕРБ за кмет на район "Приморски”. В отговор на въпрос, отправен от граждани, Проданова уточни, че след приключването на съдебните дела, оспорващи уличната регулация, поетапно ще бъде решен проблемът с уличната мрежа и канализацията в кв. "Изгрев”.

"С влизане в сила на новите концесионни договори за сметопочистване и сметоизвозване ще настъпи промяна в цялостния механизъм за осигуряване на чистотата. Положителната тенденция да бъде модернизирана и разширявана базата на детските заведения във Варна ще има и своето приложение с разширяване Детска ясла "Роза" с 50 места”, добави Петя Проданова. Тя бе категорична, че видимите резултати, постигнати досега, са факт и благодарение на различните форми на пряка и обратна връзка между граждани и администрация. В заключение кандидатът за кмет на район "Приморски" увери присъстващите, ако й бъде гласувано доверие на предстоящите местни избори, приемните дни и кореспонденцията между двете страни ще продължи и в бъдеще, с цел по - експедитивно разглеждане на сигналите и решаване в оперативен порядък на възникналите и поставени проблеми.