Чавдар Трифонов: Пенсионерите да пътуват по всички линии срещу лев месечно

Мисия Варна

06-10-2015, 16:47

Снимка:

Личен архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Кандидатът на Реформаторите предлага общинско подпомагане за раждане на първо, второ и трето дете

Хората от третата възраст да пътуват срещу лев месечно по всички линии на градския транспорт, предлага кандидат-кметът на "Реформатори и Патриоти – Решението за Варна" Чавдар Трифонов. Промяната трябва да влезе в сила още от 2016 г., а издаването на картите да важи за година, а не както е сега за три месеца, смята Трифонов.

"Необходимо е да се реорганизира работата на общинско дружество "Градски транспорт", защото в момента то се източва. Ще настоявам и ще работя с Общинския съвет това предприятие да започне да се управлява ефективно", отговори Трифонов на журналистически въпрос относно финансовото състояние на дружеството. По време на посещението си в Брюксел през септември кандидат-кметът на Реформатори и патриоти е провел разговори за възможностите за преструктуриране на дълга на "Градски транспорт".

Трябва да решим генерално дали ще развиваме града за хората или за автомобилите. Ако правим Варна достъпна за хората, трябва да развиваме публичния транспорт и да работим за неговото електрифициране, коментира Чавдар Трифонов. Той е убеден, че по проекта за интегриран градски транспорт общината ще търпи финансови санкции. Ще търсим отговорност на всички заради чието действие или бездействие това се е случило, категоричен е кандидатът на Реформатори и патриоти, който води и листата за общински съветници на коалицията.

Най-добрата социална политика е в намирането на работа на хората и увеличаването на доходите им, е мнението на бизнесмена – кандидат за кмет. Това е и един от пътищата за увеличаване на раждаемостта, която само за последните 8 месеца е спаднала с над 20 на сто във Варна. В програмата на Чавдар Трифонов е включено общинско финансово подпомагане за раждане на първо, второ и трето дете за работещи варненци и при липса на финансови задължения към местния бюджет.

Освен при раждане, общината да подпомага родителите и при отглеждане на децата с наемане на детегледачки, предлага още кандидат-кметът на "Реформатори и Патриоти – Решението за Варна". Независимо какви са, всички общински помощи към родителите трябва да бъдат обвързани с посещение на децата в училище, категоричен е Чавдар Трифонов.