Варненка се опитала да пласира дрога на затворници

Крими

07-10-2015, 09:51

Снимка:

Varnautre.bg/ архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Наркодилър отива зад решетките за година след споразумение

27-годишният наркодилър Йордан Стойков влиза в затвора за една година. Присъдата е наложена съгласно одобрено от съда споразумение. Стойков се призна за виновен за държане и разпространение на марихуана и метамфетамини.

Окръжният съд одобри и споразумение между прокуратурата и 33-годишната Полина Иванова, обвинена за разпространение на наркотици в затвора. Иванова се призна за виновна, че през периода от септември 2014 г. до януари 2015 г. при условията на продължавано престъпление, се опитала да пласира хероин с общо тегло 5.82 грама на стойност 608 лева и близо 3 грама марихуана.

Варненката призна за опит сама и чрез Росица Радева като посредствен извършител, да разпространи високорисковите наркотични вещества на двама затворници, като деянието останало недовършено поради независещи от волята й причини.

Съдът й наложи наказание от две години лишаване от свобода, отложено с 4-годишен изпитателен срок, както и глоба от 5000 лева. Съдебният състав възложи възпитателните грижи в изпитателния срок на районен инспектор при I РУП.