Петя Проданова обеща изнесени тематични приемни с гражданите от "Приморски"

Животът

07-10-2015, 15:17

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет района се срещна с търговци на фермерския пазар в "Чайка"

"Предстои разширяване и реновиране на две големи зелени зони в район "Приморски". Ще бъде ремонтирана и разширена базата на ЦДГ № 30 "Мечо Пух". Предстои реконструкция и модернизация на сградата на НЧ "Асен Златаров ". Ще продължи и възстановяването на прилежащата към известния като Паметник на българо-съветската дружба паркова зона", заяви по време на среща с производители и граждани на фермерския пазар в кв. "Чайка" досегашният кмет на район "Приморски" и кандидат на ГЕРБ за втори мандат Петя Проданова. Допълни, че обект на обследване и прилагане на енергоефективни мерки през следващия мандат са сгради с обществено предназначение на територията на "Чайка" - училищата "Георги Сава Раковски" и "Йоан Екзарх", "Захари Стоянов" и Втора математическа гимназия "Д – р Петър Берон".

По време на срещата, на която присъстваха кандидатите за общински съветници Тодор Балабанов, Мартин Байчев, Калин Калевски, Антоанета Цветкова и Борислав Нанков, бяха коментирани видимите резултати, постигнати в 19 – ти и 20 – ти микрорайон на "Чайка". Петя Проданова визира рехабилитацията на бул."Княз Борис Първи", цялостното обновяване на хидроизолацията, реновираните пешеходните подлези, които свързват кв. "Чайка" с Морската градина.

Тя припомни, че в експлоатация бе въведен и тласкател "Акациите". "Бяха извършени ремонти на тротоарни настилки, прилежащи до Втора математическа гимназия "Д-р Петър Берон" и по ул. "Никола Вапцаров". Възстановено е уличното осветление до бл. 28 и ЦДГ "Калина Малина". Обследвани и почистени са отводнителните канали и дерета. Открит бе нов филиал "Бисерче" към ОДЗ № 4 "Чайка" , чийто капацитет е 150 места", каза Проданова. И добави, че предстои да бъде финализиран първият етап от изпълнението на програмата за обновяване на детските площадки. "Този процес ще продължи и догодина", посочи кандидатът на ПП ГЕРБ за районен кмет. Жителите на кв. "Чайка" и посетителите на Фермерския пазар не спестиха въпроси и предложения, както към Петя Проданова, така и към кандидатите за общински съветници от листата на ПП ГЕРБ. Хората отправиха питания, свързани с благоустрояването и озеленяването на квартала, организацията на транспорта и такива, касаещи подобряването на безопасността на движение в района.Кандидатът за районен кмет на ПП ГЕРБ бе категоричен, че ако му бъде гласувано доверие на предстоящите местни избори, ще организира изнесени тематични приемни с гражданите от района. Според Проданова това ще способства за утвърждаване на постигнатото и за нови видими резултати.Кандидатът за кмет на район "Приморски" и кандидатите за общински съветници изразиха подкрепата си за налагане на тенденциите за здравословно и екологично хранене, които се практикуват на фермерския пазар в града. И се ангажираха с осигуряването на нови възможности и места за разширяване на мрежата за предлагане на биопродукти.