Милена Дончева обещава тежки глоби за боклук в деретата на "Аспарухово"

Мисия Варна

09-10-2015, 10:29

Снимка:

ПП АБВ

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Кандидатът на АБВ за районен кмет ще работи за подобряване на информационното обслужване

Деретата в кв. "Аспарухово" ще се превърнат в обекти под особен надзор, обяви кандидатът за кмет на района от партия АБВ Милена Дончева. 43-годишната специалистка по "Индустриален мениджмънт и маркетинг" е категорична, че районната администрация има капацитета да организира извозване на отпадаците от деретата и налагането на контрол, който включва парична глоба на този, който дръзне да си изхвърли каквито и да е отпадаци там - битови, строителни и др.

В програмата си за развитие на района Дончева залага приоритетно прокарване на необходимата тръба по трасето на канала, който стига до морето и минава през парка така, че да не се загрозява облика на квартала с изровени ями и оставени открити пространства, които са предпоставка са нелепи инциденти.

"Ще искам цялата информация за това какво се случи с отпуснатите средства за почистването и поддържането на деретата, защото те все още стоят непочистени и в сезона на дъждовете жителите на "Аспарухово" отново не са в безопасност", заяви Дончева. Тя обяви, че е в готовност да заработи на бързи обороти за промяна облика на района, който след бедствието на 19 юни 2014 г. изглежда като след война.

Знаем, че е готов новият устройствен план за обновяването на Аспарухово, както и че са осигурени 8 млн. лева от фонд "Солидарност" за обезопасяването на канала по улиците " Моряшка и "Горна студена", 3 млн. лева за обновяване на централния водопровод, 4 млн. лв. за реконструкция и изграждане на парка и още 35 млн. лв. за ремонт на моста. Лично ще следя, колко от тези средства ще се усвоят, декларира Дончева. Тя мотивира впускането си в предизборната надпревара за "Аспарухово" с любовта си към района и с желанието си той да стане привлекателно място за живот и работа, което ще задържа всяко следващо поколение тук, а не в чужбина.

За целта острието на АБВ в "Аспарухово" счита, че е нужна спешна смяна на задкулисието в района с прозрачност, подобряване информационното обслужване на гражданите и въвеждане на мобилни администратори за хората в неравностойно положение.