Прокуратурата ще иска имунитета на Волен Сидеров

Лидерът на "Атака" се появи в Съдебната палата, оплака се, че го клеветят

Прокуратурата ще поиска сваляне на имунитета на лидера на "Атака" Волен Сидеров и депутата Десислав Чуколов, които снощи станаха главни действащи лица в скандал на столичната улица "Раковска" пред магазин за алкохол и цигари, обявиха от държавното обвинение, цитирани от bTV.

Собствениците му се оплакаха от удари по тях - и от Сидеров, и от Чуколов. Версията на Сидеров пък е, че имал сигнал, че в магазина се продават наркотици и нелегални цигари.

Лидерът на "Атака“ твърдял, че в "клекшоп" до НАТФИЗ имало наркотици и се държал агресивно с жена, която искала да си купи цигари.

Говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова обясни, че се води разследване за хулиганство - става дума за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, отличаващи се с особена дързост и цинизъм, съпроводени срещу орган на властта.

По думите й до настоящия момент са разпитани 15 свидетели, чиито показания сочат, че двете основните деяния са свързани с блъскане, удряне на полицейски служители, на граждани, които са се опитали да си закупят стока от магазина.

"От събраните до момента материали е ясно, че хулиганското деяние е извършено от лица с имунитет, с изключителен цинизъм срещу органите на властта, които са изпълнявали задълженията си по опазване на обществения ред", каза градският прокурор на София Христо Динев.

Сидеров предизвика и среднощна проверка на Икономическа полиция в магазина, която завърши без открити нарушения.

Малко преди да започне брифингът на прокуратурата в Съдебната палата се появи и самият Сидеров, който подчерта, че срещу него се подготвя "поредната серия от оклеветяване"

"Не съм удрял нито полицай, нито цивилен, нито във Варна, нито тук", категоричен беше Сидеров.

Припомняме, че последните най-шумни сканадали около Сидеров бяха миналата година - на летище Варна и в столичен пианобар, отново с обвинения от потърпевши за хулиганство.