100 лв. глоба за мъж, извадил пистолет като залог за неплатена сметка

Крими

12-10-2015, 16:49

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

30-годишният провадиец влязъл пиян в заведение и започнал да сваля барманката

Глоба в минимален размер наложи Районният съд във Варна на 30-годишен мъж от Провадия за дребно хулиганство. Проблемната ситуация възникнала на 11 октомври тази година в бар в центъра на Варна.

Около 19 часа във видимо нетрезво състояние 30-годишният С. Иванов влязъл със свой приятел в заведението и поръчал за двамата алкохолни и безалкохолни напитки. Започнал да контактува с барман-сервитьорката, отправяйки и покани за излизане, а впоследствие се оказало, че разполага с по-малка от нужната сума за покриване на сметката.

Иванов решил да покаже на девойката носения от него газов пистолет, с намерение да го остави като залог за направената от него консумация, но с действието си предизвикал смут и безпокойство у барманката, която сигнализирала управителя и охраната на заведението.

Районният съд прие, че става дума за инцидентна проява и наложи на нарушителя 100 лева глоба, което е минималното наказание за деяние по смисъла на чл.1 от Указа за борба с дребното хулиганство. Решението на съда подлежи на обжалване в 24-часов срок.