Петя Проданова обеща библиотечни кътове в пенсионерските клубове

Новините

12-10-2015, 18:15

Снимка:

ПП ГЕРБ-Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Кандидатът за кмет на "Владиславово" от ГЕРБ Николай Костадинов се срещна с ръководството на приюта за кучета

Кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на район "Приморски" Петя Проданова и кандидатите за общински съветници Мартин Байчев, Калин Калевски и Борислав Нанков се срещнаха с граждани в новооткрития Клуб на пенсионера.

Клубът, изграден на общински терен на ул. "Народен юмрук" и със средства, осигурени от община Варна, е четвърти поред на територията на "Приморски". Досега шестте дружества, обхващащи 570 членове от "Съюз на пенсионерите 2004 – Варна", ползваха помещения в кв. "Виница" и в кв. "Чайка", както и на ул. "Ружа". Прилежащото пространство е благоустроено.

Срещата между членовете на "Съюз на пенсионерите 2004 – Варна" с Петя Проданова и кандидатите за общински съветници протече изключително сърдечно, тъй като през годините на приключващия мандат контактите между районната администрация с членовете на съюза се радваха на постоянство и взаимен интерес. Подпомагани бяха инициативи на хората от третата възраст, като участието им в културни и спортни прояви, туристически мероприятия, поддържане на клубната база, чествания на юбилеи.

Кандидатът за районен кмет Петя Проданова увери присъстващите, че ако й бъде гласувано доверие на предстоящите избори, това сътрудничество ще продължи. Като начало вероятно ще се помисли и за осигуряване на абонамент за периодичния печат по клубните бази, както и за оформяне на малки библиотечни кътове.

Кандидатът за кмет на варненския район "Владислав Варненчик" Николай Костиданов пък проведе среща с ръководството на Общинския приют за безстопанствени кучета в Каменар. На срещата, в която се включиха и кандидатите за общински съветници Николай Георгиев, Марица Гърдева, Жельо Алексиев, Ваня Вълчева и Станислав Йорданов, присъстваха и природозащитници.

Николай Костадинов сподели идеите си за изграждане на повече площадки за разходка на кучета във Владиславово. Бяха обсъдени и възможностите за намаляване на популацията на бездомни животни в района.