Лекар планира "Паметника" да стане спортен парк

Животът

13-10-2015, 10:46

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Поради липсата на сериозна паркова инфраструктура в район "Приморски", единствената възможност на живеещите в градската му част е да ползват Морската градина

Улесняване на достъпа на жителите на район "Приморски" до зоните за отдих и забавления, планира кандидатът за кмет на район "Приморски", издигнат от МК "Реформатори и патриоти – Решението за Варна" д-р Георги Илиев.

Поради липсата на сериозна паркова инфраструктура в район "Приморски", единствената възможност на живеещите в градската му част е да ползват Морската градина. В северната част обаче достъпът до нея е силно затруднен от липсата на безопасни подходи – стръмни рампи, неработещ подлез под стадион "Варна", разрушени тротоари под подлеза на "Пикадили Парк", обяснява специалистът по ушно-гърлени болести в УМБАЛ "Св. Марина", който също живее в района. Според него има едно неприлагано до момента във Варна и страната решение, което би позволило безопасното преминаване на пешеходците от жилищната част на района към Морската градина.

"Идеята на третия в листата за общински съветници от листата на реформаторите и патриотите Светлан Златев на ключови места в града да бъдат изградени надлези и тя е абсолютно приложима за мястото, което коментирам. Сигурен съм, че нашите съветници в бъдещия Общински съвет ще направят всичко необходимо за реализирането на концепция за надлезни съоръжения на най-опасните булеварди и подходи, категоричен е д-р Георги Илиев.

Той ще търси съдействие и за друг свой голям проект, който цели да ликвидира една от най-опасните и неприветливи зони в града – тази под Паметника на българо-съветската дружба.

Мястото е прекрасно за изграждането на общодостъпен спортен парк. Идеята ми е в него да има зони за различни видове спорт, фитнессъоръжения за ползване на открито, както и сектор за хора с увреждания.

30-годишният кандидат на реформаторите и патриотите за "Приморски" Георги Илиев е категоричен, че след поставянето на паркова мебел, осветление и добавянето на маси за шах и дама на открито ще напрявят бъдещия парк един от най-предпочитаните не само за жителите на района, но и за всички варненци. Той планира и в местностите "Бриз" и "Св. Никола" да бъдат изградени детска площадки, тъй като там за децата в момента няма никакви съоръжения за игри и забавления, а младите семейства са принудени да ходят с автомобилите си до "Чайка" или Морската градина, за да могат да осигурят на децата си люлки и пързалки. Подобно е положението за всички вилни зони. Там ще търсим решение на проблема с изграждането на малки площадки. Няма причина местата, в които живеят толкова много варненци, да бъдат пренебрегвани, смята Илиев.