Инженер готов с програма "Big Brother" за сигурност във "Владиславово"

Новините

14-10-2015, 10:04

Снимка:

Предизборен щаб

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Кандидатът за кмет предвижда към районната администрация да бъде създаден единен център за наблюдение

"Владислав Варненчик" е един от малкото жилищни райони във Варна, в който градоустройството все още е понятие със съдържание. Има отстояния между блоковете, има солидни паркинги, има остатъци от озеленяване и благодатни територии за истинско такова. В същото време обаче площадките и детските градини привечер пустеят, защото родителите не пускат децата си от страх. Паркингите по правило са празни, а колите – паркирани под терасите на хората, по зелените прощи и пред входовете на блоковете, защото се страхуват, че крадци ще им задигнат или разбият автомобилите. Причината за всичко това е лошото осветление между блоковете в част от района и страхът на хората, смята кандидатът за кмет на район "Владиславово" Георги Георгиев.

Инженерът, издигнат от местната коалиция "Реформатори и патриоти – Решението за Варна", е с готова програма за видеонаблюдение в района. Пилотният "Big Brother" на инж. Георгиев предвижда на всички детски площадки, входове и дворове на учебни заведения, спортни площадки и големите паркинги в междублоковите пространства да се поставят камери с автономно захранване – с миниакумулатори и соларни батерии. Заедно с това кандидатът за кмет предвижда към районната администрация да бъде създаден единен център за наблюдение. В него дежурен по кметство ще следи в реално време случващото се в наблюдаваните територии и ще докладва незабавно на общинска полиция или МВР при нарушение.

"Това е начинът местната власт да докаже, че наистина си е на мястото и да дава сигурност на хората, а не да ги принуждава да се самоотбраняват – организирано или поединично", мотивира проекта си кандидатът на реформаторите и патриотите за кмет на "Владиславово".