Предпазват ученици от трафик с открити уроци и филми

Животът

14-10-2015, 12:19

Снимка:

dariknews.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Поставят три електронни билборда с надпис "Трафикът на хора съществува. Информирай се"

Открити уроци, прожекции на филми и ролеви игри ще насочат вниманието на варненските ученици към проблема с трафика на хора. Заниманията са част от кампания за превенция на традик на хора, целяща да повиши информираността сред младите хора за престъплението, видовете експлоатация, причините за въвличане, уязвимите групи, начините за предпазване.

По време на срещите в училищните превантивни клубове ще бъде разпространена малка книжка за безопасност "Внимание! Трафик на хора!", силиконови гривни с надпис "Закъде пътуваш", плакати и др.

В дните до 18-ти октомври, когато отбелязваме европейския ден за борба с трафик на хора, в морската столица ще бъдат разположени три електронни билборда – до Катедралния храм "Св. Успение Богородично", до Фестивалния и конгресен център и на площад "Съединение", на които ще се излъчва посланието - "Трафикът на хора съществува. Информирай се".

Кампанията се организира съвместно от местната и националната комисии за борба с трафика на хора, в партньорство с Първа езикова гимназия, ІІІ ПМГ "Академик Методий Попов", ІV ЕГ "Фредерик Жолио - Кюри", ГПЧЕ "Йоан Екзарх", МГ "Д–р Петър Берон", НГХНИ "Константин Преславски" и Професионална техническа гимназия.