Кандидат-кмет иска доброволни отряди срещу нелегалните имигранти

Новините

14-10-2015, 13:42

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Милена Стефанова

Всичко от Автора

Страната ни се е превърнала в едно разпределително депо за имигрантите по пътя им към Западна Европа, заяви Костадин Костадинов

Доброволни отряди да следят за реда и сигурността с оглед ескалиращата ситуация с нелегалните имигранти, предлага кандидатът за кмет на Варна от коалицията "Варна - Атака, Възраждане, Нова сила" Костадин Костадинов. Според него заедно с Общинска полиция доброволците могат да следят какво се случва в града и в случай, че се усъмнят в нещо, да подадат сигнал до компетентните органи.

Сформирането на доброволни отряди е в правомощията на кмета и това е една инициатива, която ще бъде посрещната с ентусиазъм, убеден е Костадинов, който се срещна с представители на медиите на мястото, където преди два дни в ТИР беше задържано петчленно сирийско семейство.

"Очевидно е , че страната ни се е превърнала в едно разпределително депо за имигрантите по пътя им към Западна Европа", коментира кандидатът, припомняйки, че е предупредил за това още преди месец. Натискът ще се засилва още повече, защото България няма потенциал в момента да спре нелегалната имигрантска вълна, посочи той.

Това потвърждавали и думите на премиера Бойко Борисов, че страната ни е зависима от Турция по отношение на бежанския проблем. Нито Гранична полиция, нито армията правят нещо, за да спрат нелегалната имигрантска вълна, заяви Костадинов, според когото това, както и безпрецедентните законови промени, според които България ще разчита на други държави за охраната на въздушното си пространство, са пореден акт на държавна измяна и национално предателство.

Армейският устав е ясен и категоричен - когато някой нахлуе на територията на страната, той трябва да бъде спрян, включително ако трябва и със сила, подчерта Костадинов, който повдигна въпроса доколко България може да се нарече независима държава.

"Когато държавата в лицето на нейното ръководство абдикира от своите задължения и казва, че сме зависими от други, от нас зависи да изпълним своите задължения", коментира кандидат-кметът на коалиция "Варна - Атака, Възраждане, Нова сила". "Не можем да разчитаме на това някой да ни пази. Ако ние не се пазим сами, след няколко години просто няма да има смисъл да бъдем пазени, защото държавата ни няма да я има", заяви Костадинов и увери, че ако спечели местните избори, няма да допусне настаняването на нито един нелегален имигрант на територията на общината.