Черно море започва преговори за "Конгресна"

В събота варненци приемат Спартак (Плевен)

Ръководството на Черно море Порт Варна започва разговори с шефовете на Двореца на културата и спорта с цел отборът да домакинства в зала "Конгресна" в следващите месеци. Това каза вицепрезидентът на баскетболния клуб Симеон Варчев.

Той е изключително доволен от играта на тима при победата над Рилски спортист със 73:69. "Играхме с голямо желание и огромна амбиция. С това спечелихме двубоя срещу силен отбор като тима от Самоков. Съставът ни има още по-голям потенциал. Основната тежест я изнесоха шестима баскетболисти, другите играха по-малко. Но всеки играе толкова, колкото си извоюва. Всички момчета имат качества и ще разчитаме на тях в останалите мачове. В първия двубой се видя, че лидерите ни този сезон ще бъдат Пламен Алексиев, Симеон Илиев и Станислав Славейков. Те са най-опитните", коментира Варчев.

Той похвали сръбския център Никола Маравич: "Игра добре. Качествен състезател е. Не е от тези, които правят впечатление със забивки, увисване и други такива атракции, но е много полезен на отбора".

По думите на Варчев има още какво да се желае от стрелбата на тима от близко и далечно разстояние, но като цяло е много обнадежден от добрия старт на тима в Националната баскетболна лига.

Бившият национален треньор си пожела победа над Спартак (Плевен) в събота. Варненци приемат съперника си в мач от втория кръг на първенството в 18 ч. в зала "Христо Борисов".