"Поход за свободата" в над 40 града в света

Новините

17-10-2015, 12:32

Снимка:

btvnovinite.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Тръгва гореща телефонна линия в подкрепа на жертвите на трафик на хора

Хиляди хора в "Поход за свободата" - над 40 града по света се присъединяват към инициативата в подкрепа на жертвите на трафик на хора, а от днес тръгва и гореща телефонна линия, информира bTV.

Телефонът е 0800 20100 и вече е активен. На него вече можем да се обадим, ако сме жертва на трафик на хора или познаваме такава.

"Една млада жена, която беше тук в нашата грижа в България, българка, която се омъжва за човек, след 2 месеца заминават за Германия и той я продава в един бордей. Там й се налага да живее с 20 момичета в една стая, принуждават я да извършва сексуални услуги, тя казва, че й се е налагало да стига до 40 клиенти на вечер. Наказанието за опит за бягство е било рязане на пръсти на едната ръка", заяви Михаил Стефанов, дир. Комуникация и превенция - "А21", цитиран от bTV.

"Национална телефонна линия срещу трафика на хора е мястото, където хората могат да получат повече информация за проблема, да научат как да се предпазват, да пътуват безопасно и какви са техните права, също така могат да подават и сигнали ако те или техен близък или познат е в ситуация на потенциален трафик на хора", посочи Яна Каролева-Стоянова, мениджър на горещата линия.