Улесняват достъпа до детските кухни в "Приморски"

Животът

17-10-2015, 16:33

Снимка:

forumnews.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

На територията на района има една детска кухня-майка и 8 разливочни пункта

Ще работим за подобряването на прилежащата инфраструктура в района, което ще доведе до осигуряване на по-лесен достъп до детските кухни. Това заяви кандидатът за кмет на ПП ГЕРБ на варненския район "Приморски" Петя Проданова. Тя и кандидатите за общински съветници от листата Тодор Балабанов, Людмила Колева, Калин Калевски, Борислав Нанков, Кирил Пенев, Мартин Байчев, Стоян Попов и Жечка Георгиева се срещнаха с персонала и ползвателите на предлаганата услуга от детската кухня на бул. "Цар Освободител" № 64.
Близки на дечица на възраст от 10 месеца до 3 г. изразиха задоволството си от това, че всеки делничен ден имат възможност да получават разнообразно обедно меню и допълниха, че само във Варна желаещите могат да ползват услугата и в събота и неделя. Ежедневно хората получават информация за храната, облекчен е и процесът на закупуване на купони.
По време на разговора си с кандидата за кмет на район "Приморски" Петя Проданова и кандидатите за общински съветници от листата гражданите научиха, че на територията на района има една детска кухня-майка и 8 разливочни пункта, както и това, че храната, която се приготвя за децата от специалистите от Общинско предприятие "Комплексно детско хранене", следва изискванията на "Сборник рецепти и ръководство за здравословно хранене на деца до 3-годишна възраст" на здравното министерство.
Петя Проданова се ангажира да работи за това мрежата от разливочни пунктове на територията на "Приморски" да се уплътни и по този начин да се даде възможност повече деца да получават пълноценна и здравословна храна.