Най-модерният стадион във Варненско е в Долни чифлик

Спорт

19-10-2015, 11:44

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Старо Оряхово се сдоби с нов спортен комплекс

Теренът на "Тича" отговаря на изискванията на УЕФА и БФС за провеждането на официални футболни срещи

Завърши изграждането на най-модерния стадион във Варненска област. Стадион "Тича" се намира в Долни чифлик и предоставя отлични условия за спорт и отдих. Футболното поле е в централната част на спортния комплекс и е с изкуствена тревна настилка. То е оразмерено съобразно действащите правила и нормативи и отговаря на изискванията на УЕФА и БФС за провеждането на официални футболни срещи. Около игрището има леакоатлетическа писта с изуствено покритие.

Трибуната за зрителите  е със 732 седящи места, разположени успоредно на дългата страна на игралното поле. Тя е разделена на три блока – централен и два странични. Към двата странични блока са предвидени места за хора с увреждания. В централния блок "С"  има 160 места, от които 52 са  във VIP-ложата, а останалите 78 са общодостъпни. В двата странични блока са оборудвани със седалки 560 места, плюс 6 за хора с увреждания и още толкова за техни придружители.

В югозападната част на спортния комплекс "Тича" е изградена обслужваща сграда, която се намира непосредствено до паркинга. Тя има две функции и затова в нея са обособени две главни зони за достъп – едната е смесена (за спортисти и посетитети) с модерно санотирано-битови помещения, а другата е само за спортисти и спортно-технически лица. Те разполагат с модерни съблекални, помещения за релакс, има лекарски кабинет, стаи за съдиите и пр.

Паркингите са разположени в непосредствена близост до обслужващата сграда и трибуните и на тях има служебни места, места за инвалиди и за посетители. Комплексът е оборудван с нов резервор за вода и пречиствателно съоръжение.

На новия стадион ще се играят всички домакински срещи на ФК "Тича", а модерната писта дава възможност за провеждане на лекоатлетически състезания.

Футболният гранд на Долни чифлик има още една придобивка – това е чисто новият спортен комплекс на пътя за Шкорпиловци до Старо Оряхово. Той ще се използва основно за тренировки на мъжкия тим и за младите надежди от детско-юношеската школа на "Тича". Освен модерното футболно поле с изкуствена тревна настилка, което отговаря на всички изисквания, в комплекса има трибуна със 640 места, тенис корт, баскетболно и волейболно игрище. В обслужващата сграда има модерно обзаведени служебни помещения, медицински пункт, съблекални и стаи за състезатели и съдии

Близостта на курорта Шкорпиловци с незаетата извън сезона модерна хотелска база, дава възможност за провеждането на спортни лагери. През лятото пък ще се ползва за пълноценен спорт на летовниците.

И двата комплекса  дават чудесна възможност на хората от община Долни чифлик и техните деца да спортуват безплатно и на воля.  Двата стадиона плюс новоизграждащата се спортна площадка за минифутбол в с. Венелин, станаха реалност, благодарение на реализирания от общината с европейски средства проект "Изграждане на база за спорт и отдих на територията на община Долни чифлик". Той се финансира по Програмата за развитие на селските райони, мярка 321 "Основни услуги за населението и икономиката на селските райони". Спечелената субсидия бе размер на близо 6 милиона лева (5 867 475,31 лв.).