Варненски бизнесмени: Не искаме да сме общински съветници

Мисия Варна

20-10-2015, 13:29

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Предприели шеговитата акция, за да напомнят за референдума и да намекнат на бъдещите местни избраници да се откажат от заплатите си

Не искаме да сме общински съветници, заявиха четирима варненски бизнесмени. За да информират обществеността за това, те поставиха билборд със снимките си на бул. "Княз Борис" в морската столица. Заявлението им звучи меко казано странно, на фона на близо 1000-та мераклии да влязат в местния парламент на Варна на 25 октомври. Нещо повече - общинският съвет вече е "набъбнал" до поне 600 души, ако се съди по изявленията на представителите на всички листи, които твърдят, че ще вкарат по 5, 10 и дори 15 съветници.

Николай Димитров, Нелко Начев, Владимир Павлов и Кольо Кечовски предприели шеговитата акция, с две основни цели.

"Най-важното е да подскажем на варненци, че в неделя, освен местни избори, има референдум и те непременно трябва да излязат и да гласуват на него. Втората ни цел е да намекнем на бъдещите общински съветници да се откажат от заплатите си като такива. Месечните им възнаграждения костват на общинския бюджет милиони за 4-те години на мандата, а в същото време вечно няма пари за хората в нужда, за болните, за талантливите деца", обясни за Varnautre.bg Нелко Начев. Юристът-бизнесмен стана известен преди няколко години, когато заедно с Николай Димитров учреди гражданското движение ДНЕС (Движение Национално единство и спасение). Основната дейност на формацията бе безплатна юридическа помощ за пострадали от фирми монополисти хора.