Район „Одесос” празнува за 4-и път с концерт „Талантите нямат възраст”

Мисия Варна

22-10-2015, 10:32

Снимка:

odesos.bg

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

23-и октомври 1878 г. се смята за начало на местното самоуправление в града

С празничен концерт „Талантите нямат възраст”  в зала 1 на Фестивалния и конгресен център на 23-и октомври /петък/ район „Одесос” ще отбележи за четвърти път празника на района. Началото е 18.00 ч. като преди това настроението ще бъде „подгрято” от изпълнения на Представителния оркестър на ВМС. В концертната програма са включени изпълнения на възпитаници на СМУ „Добри Христов”, варненска вокална формация „Одесос”, клуб по танци „Стар Денс”, арменски танцов състав „Гаяне Марашлиян” към читалище „Свети Саркиз 2007”, състав народни танци при СОУ ”Елин Пелин”.

Преди това от 16.00 ч. в сградата на администрацията на ул. „Ст. Караджа” №30 ще се проведе информационен ден „Европейски проекти в район „Одесос”. Веднага след това ще бъде представена брошурата „Туристически забележителности на територията на район „Одесос”.  Това е четвъртата брошура, списвана за празника на района,  в която този път са представени накратко в текст и снимки обекти и забележителности от централната градска част на Варна, представляващи интерес за туристите.

Празникът на третия по население район на Варна се отбелязва за 4-и път, след като с решение на ОбС на града за него бе определена датата 23-и октомври. Датата се смята за начало на местното самоуправление във Варна. През 1878 г.  в териториалните граници на днешния район „Одесос” са назначени първите български административни и съдебни власти- Временен градски съвет, Окръжен управителен съвет и Окръжен съдебен съвет.