Ловците нащрек за бежанци в храстите

Новините

23-10-2015, 07:23

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Доволни са, че набезите на нелегални имигранти през зелената ни граница не са довели до забрана на лова през сезона

Ловците в граничните райони са нащрек за бежанци в храстите, разказаха пред "Монитор" авджии, които в момента са на излет по южната ни граница. На 1 октомври бе открит сезонът за лов на едър дивеч, който продължава до януари. Ноември и декември са най-активния сезон за отстрелването на диви прасета, обясниха ловджиите.

Всеки техен излет се ръководи от председателя на съответната дружинка. Той е човекът, който провежда предварителния инструктаж, той следи дали всеки е със задължителната светлоотразителна жилетка, което е предпазна мярка срещу смъртни случаи по време на лов. Шефът на дружинката следи за безопасността на авджиите и той направлява действията им.
"Заповедта е да се стреля само по по ясна цел. Никакви пукотевици по едва мяркащи се обекти или по шум. В храсталаците и зад дърветата   може да има бежанци, гъбари или любовчии, може да има и колега", обясниха още пред вестника ловджиите.

Те са доволни, че набезите на нелегални имигранти през зелената ни граница не са довели до забрана на лова през сезона. Авджиите са категорични, че няма официални инструкции от МВР към тях да бъдат бдителни специално за бежанци, но те си знаят да внимават да не улучат хора.