Студентите на протест, свалят имунитета на Сидеров

Новините

26-10-2015, 09:00

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Набиха Волен пред НАТФИЗ (видео)

Към момента над 4 600 души са заявили, че ще присъстват

Днес в понеделник будни граждани и студенти организират протест за свалянето на имунитета на лидера на "Атака" Волен Сидеров. Демонстрацията ще се състои в 17:30 часа пред Народното събрание.

Тя беше организирана преди снощния скандал със Сидеров, който отново нахлу в НАТФИЗ, но в крайна сметка бе изведен от полиция и закаран в 1-во РПУ с патрулка. Към момента над 4 600 души са заявили, че ще присъстват на протеста и заедно ще поискат имунитета на депутата, който прекрачи всякакви граници.

Ето как организаторите на демонстрацията обясняват мотивите за недоволството си:

"Защото не сме съгласни с това не само депутати, а изобщо каквито и да е хора да нахлуват с взлом в държавни институции. Защото когато някой се издъни 100 пъти, Народното събрание трябва да му вземе имунитета и той следва да престане да шества с агресията си по улиците като обижда обикновени български граждани. Защото сме склонни да жертваме обедната си почивка, за да изразим несъгласието си, вместо да мрънкаме и да си гледаме личната работа. Защото ако ние, хората, не станем джедаи, никой няма да изгони Тъмната страна на Силата. Волен Сидеров е жалък командир на щурмоваци, нищо повече. И ние с бездействието увеличаваме силата му и го караме да се чувства безнаказан".

Очаква се в протеста да се включи и "разгневената театрална общност".