"Глас народен" би ДПС на собствения им терен

Новините

28-10-2015, 07:57

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Партията на Светльо Витков е първа политическа сила в Дългопол

Впечатляващ резултат постигна ПП "Глас народен" във варненската община Дългопол на местните избори. Формацията на Светльо Витков спечели повече гласове от ДПС, което традиционно има добри позиции в общината. 24,48% от упражнилите правото си на глас са подкрепили листата за Общинския съвет на "Глас народен". На второ място е коалицията "Всички за долината", за която бюлетина са пуснали 23,05%.

Гласовете за ДПС са 21,73%, за БСП – 18,42%, а за ГЕРБ – 11,47 на сто. Под 1% са гласували за другите две политически сили, участвали в изборите за местна власт – Движение 21 и Народен съюз.

При 6 498 действителни бюлетин и избирателна квота от 383 гласа разпределението на мандатите показва, че "Глас народен", ДПС и коалиция "Всички за долината" ще имат по четирима общински съветници в 17-членния местен парламент. БСП ще се представлява от трима души, а ГЕРБ от двама.

Партията на Светльо Витков има шанс да има и кмет на общината. На 1 ноември нейният кандидат Георги Георгиев ще се изправи на балотаж срещу досегашната кметица Маринка Иванова, която бе издигната от коалицията "Всички за долината". На първия тур за Георгиев гласуваха 26,14%, а за Иванова – 22,76%.