Лесбийки обявиха конкурс за осеменител във Фейсбук

Животът

01-11-2015, 14:58

Снимка:

Фейсбук

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Ашли Хабгуд и Ели Уилямс от Нова Зеландия са готови да създадат поколение и искат да намерят правилния мъж

Търси се интелигентен мъж с добро сърце, който желае да бъде донор на сперма, но не иска да отглежда деца. Нестандартната обява е публикувана във Фейсбук от дуо лесбийки, които искат изкуствено осеменяване и раждане на дете, пише английският "Телеграф", цитиран от БЛИЦ. Ашли Хабгуд и Ели Уилямс от Нова Зеландия са готови да създадат поколение и искат да намерят правилния мъж. През януари двете сключват граждански брак, но досега опитите им да убедят клиника за сперма да им предостави необходимия генетичен материал удрят на камък.
"С предимство са хетеросексуалните двойки и едва след тях обратните може да се надяват на семенна течност и изкуствено оплождане. Но списъкът на чакащите е доста дълъг и ще трябват да минат години, докато се доредим", обясняват лесбийките идеята си да търсят донор в социалната мрежа.
"Това трябва да бъде мъж с чисто медицинско досие. Да няма генетични заболявания, диабет, сърдечни проблеми и физически недостатъци. Задължително трябва да е висок, бял, красив и не по-стар от 45 г.", пише още в обявата, пусната в раздела "обществен". "Резултатите от кръвните тестове са задължителни. Не може човек с вирус на ХИВ да дарява сперма. Също така ще бъде проверен за шизофрения и дали хромозомите му съдържат форми на аутизъм", гласи постът на младите дами.