Най-младият съветник навършва 23 години, дни преди първата сесия

Най-възрастният е пенсиониран учител, който влезе като втори съветник от НФСБ

Най-младият съветник в местния парламент на Варна е Борислав Нанков. Той все още няма навършени 23 години. Рожден ден ще празнува на 4 ноември, дни преди първата сесия, на която новите съветници трябва да се закълнат. 

Нанков бе с номер 24 в листата на ГЕРБ. В Съвета влезе с 250 преференциални гласа. Толкова имаше и съветникът Славчо Славов, но в жребия за преференциите победи Нанков. Така той влезе 7-и, а Славов - 8-ми според реда, по който беше подредена листата. 

Борислав Нанков е студент в Икономическия университет и от тази година е и член на Студентския съвет в учебното заведение. Той и част от младежката организация на ГЕРБ в "Приморски".

Конкуренция на Нанков за най-млад в Съвета, е осмият от листата на реформатори и патриоти Антоан Влаев. Той е на 24 години. Влаев стана съветник благодарение на преференциален вот, след като сам прави кампанията си във Фейсбук. 

Най-възрастният член на местния парламент, който като такъв ще бъде и почетен председател на първата сесия за този мандат във Варна е Ганчо Ганев. Той е на 75 години и е вторият съветник, влязъл от листата на НФСБ. Ганев е пенсиониран учител. 

Следващият най-възрастен в местния парламент е последният от съветниците на ГЕРБ - Пейчо Бюлбюлев. Той е около 70-годишен и е работил в районната администрация на "Одесос".