Садят дървета за мир във варненска детска градина

Животът

04-11-2015, 08:25

Снимка:

ЦДГ "Синчец"

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Деца, родители и доброволци се включват в инициативата

Със специална залесителна акция варненската ЦДГ "Синчец" ще отбележи Деня за мир на ООН. Събитието ще се състои на 6 ноември в двора на детската градина. Деца, родители и доброволци ще засадят фиданки заедно с много други училища по целия свят. Първите дървета ще бъдат засадени в Океания, след това в Азия, Европа и Африка. Накрая тази верига от дървета ще достигне Америка. Миналата година над 5000 училища в 132 държави засадиха 600 000 дървета при тази инициатива. Тази година очакванията са да бъде по-успешна.

"Залесяването напомня за важността на природата и опазването на околната среда. Избрали сме Световния ден за мир за това събитие, тъй като то символизира мира и непрекъснатостта на живота. С нашата работа ние допринасяме за достигането от Обединените нации на Целите за развитие на хилядолетието", смятат от персонала на ЦДГ "Синчец", която е носител на "Зелен флаг" и част от световната еко организация "Син флаг".

Мероприятието е организирано по програмата "Учим за гората" /LEAF/ и ENO - Околна среда онлайн, глобално виртуално училище за екологично съзнание и устойчиво развитие. Училищата по целия свят учат едни и същи екологични предмети и споделят своите учебни резултати в своята местна общност и по целия свят в мрежата.