Симеон Илиев до последно под въпрос за Берое

Спорт

05-11-2015, 15:39

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Вижте какви са очакванията на Николай Стоянов и Станислав Славейков за гостуването в Стара Загора

Асът на Черно море Порт Варна Симеон Илиев все още е под въпрос за важното гостуване на Берое от петия кръг на Националната баскетболна лига, което е в събота от 18 ч. в Стара Загора. 26-годишният състезател навехна сериозно глезена си по време на срещата с Академик (Пловдив) миналия петък и догледа двубоя от пейката.

"За щастие рентгенът показа, че няма фрактура или спукана кост. Става дума за малко по-тежко навехване. Не съм тренирал цяла седмица. Вече обаче се чувствам по-добре и тази вечер ще се включа в тренировката, за да преценим какво е състоянието ми. След това ще решим с треньорския щаб дали да пътувам за Стара Загора", каза Илиев.

„Не зная дали Берое са ни удобен съперник. Все пак не сме играли контроли с тях. Миналият сезон играхме с тях, побеждавали сме ги, но година с година не си прилича”, коментира очакванията си за предстоящия двубой срещу Берое състезателят на Черно море Порт Варна Станислав Славейков.

"Със сигурност в Стара загора отиваме за победа. Играхме добри мачове от началото на сезона и мисля, че ще ги бием. Съперникът ни има много добра контраатака, изключително бързи са. Трябва по-бързо да се връщаме в защита и да си печелим борбите. Дотук борбите ги печелихме във всеки мач с изключение на последния. Очаквам гостуването ни срещу Берое да е по-трудно, отколкото това срещу Левски", завърши Славейков.

"Отиваме в Стара Загора, за да победим. Съперникът е доста агресивен в защита. Надявам се това да не е проблем за нас. Тренираме го цяла седмица, както винаги", коментира гардът на Черно море Николай Стоянов.

"В последните години те не са ни удобен съперник, но това не ни притеснява. Излизаме за победа. Предстои ни много по-тежко гостуване от това срещу Левски. Това е така, тъй като взехме 3 мача, два от които са възлови за класирането в момента и всеки един отбор си има едно наум срещу нас. Берое ще подходи много по-сериозно в мача срещу нас, отколкото Левски. Прогнозата ми е, че ще ги бием с 5-6 точки разлика", каза още Стоянов.