5 000 литра гориво без документи и манипулиране на уреди в две бензиностанции

Крими

10-11-2015, 10:59

Снимка:

customs.bg

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Характеристиките на горивото, открито в уж "празния" резервоар, не съответства на предоставените документи

Проверка на мобилна митническа група в две бензиностанции във Варна установи над 5 000 литра гориво без документи и манипулиране на уреди. 

В първата бензиностанция имало четири бензиноколонки и четири подземни резервоара. По обяснения на служителите в обекта едната бензиноколонка не работи и не е свързана с резервоарите, а единият резервоар е празен. Проверката обаче показва, че въпросната бензиноколонка функционира и е свързана с един от резервоарите. Според показанията на нивомерната система, инсталирана в обекта, въпросният резервоар би трябвало да е празен. Проверката обаче показва, че в него има 4 068 л. дизелово гориво. Сигнализирани са НАП и ДАМТН. Извършеният анализ показва, че характеристиките на горивото, открито в уж "празния" резервоар, не съответства на предоставените документи. Съставен е акт за нарушение, като санкцията е стойността на горивото плюс двойния размер на акциза.

На втората варненска бензиностанция в един от общо трите подземни резервоара за съхранение на горива е мобилната митническа група открива умишлено манипулиране на уреди. Митническите служители установяват, че тръбата за физически замер на наличното количество гориво е запушена. След демонтаж на тръбата става ясно, че в резервоара има 1 030 литра енергиен продукт с вид и мирис на дизелово гориво без никакви документи. Горивото е иззето. На фирмата ще бъде съставен акт.