Четвъртокласници не ходят на училище заради агресивен съученик

Животът

12-11-2015, 09:50

Снимка:

@pixabay

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Буйното момче заплашва и удря връстниците си

Проблемно дете сменя вече пето училище, като в поредното, вместо адекватна помощ, среща бунта на родители и деца. Вече втора седмица учениците от 4 Б клас на училище "Йордан Йовков" във Варна отказват да посещават учебни занятия заради конфликтния си съученик. Той се присъединява към тях през април тази година, съобщи Нова телевизия.

Родители твърдят, че момчето често удря съученици и ги бута по стълбите. Наскоро счупило стъклена витрина и като по чудо нямало пострадали. Освен това, детето обиждало и заплашвало връстниците си.
Майките и бащите потърсили съдействие от ръководството на училището, но проблемът не бил разрешен. Напротив – проявите на проблемният ученик зачестили.

Майката на детето твърди, че взема мерки.

"Водила съм го на психиатър, на невролог, на психолог. Имаме обществен възпитател, с който непрекъснато се чуваме и се виждаме", твърди жената.

Родителите на останалите деца вече искат проблемният съученик да бъде изключен. Започнали да подават и жалби. А отговорните по казуса си прехвърлят топката. Директорката на училището обвинява майката. Регионалният инспекторат пък вини директорката, информират още от Нова телевизия.

От Отдела за закрила на детето от две години работят със семейството, но все още без резултат. Според тях - по вина на майката. Ето защо тя е заплашена да загуби родителските си права.

Данните на регионалния инспекторат сочат, че над 5% от децата в масовите училища имат поведенчески проблеми и това са само диагностицираните случаи. Неоткритите са три пъти повече.