Задържаха крадеца, задигнал кутия с дарения за болно дете

По първоначални данни той е наркозависим

Орахнителни камери в магазин за хранителни стоки във Варна заснеха изключително нагла кражба на кутия за събиране на дарения за болно дете. Видеото бе разпространено от фейсбук потребител в групата "Крадлите на Варна".

Обирът бе извършен на 11 ноември. Жена, а след нея и мъж влязли в магазин, застанали на касата, където тогава нямало продавач и взели кутията с дарения, събирани за болното момченце.

Според информация на Нова телевизия, снощи извършителят на кражбата е задържан. По първоначални данни той е наркозависим. Издирва се и жената от записа. Кутията с парите не е открита.

Детето се казва Кристиян Любенов. На 8 години е и страда от Сарком на Юинг. В помощта на хората е единствената му надежда да се оправи. В момента близките на Крис са толкова разстроени от случилото се, че отказват всякакъв контакт с медии.

Най-скъпото лечение, което Фондът за лечение на деца в чужбина е финансирал през тази година, е именно на момче със Сарком на Юинг - 100 000 евро. Ясно е колко ценна е всяка стотинка за живота на ограбения Крис, допълват от Нова телевизия.