Отмениха мача Германия-Холандия заради готвен атентат в Хановер

Новините

17-11-2015, 22:29

Снимка:

Ройтерс

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Намерили са линейка пълна с експлозиви около стадиона

Евакуираха трибуните на стадион "HDI Арена" в Хановер и отмениха мача Германия - Холандия заради готвен атентат. Навременната намеса на германските власти е предотвратила терористичен акт по време на двубоя. Според германския Kreis Zeitung в района на стадиона е открита линейка, в която са намерени експлозиви. Полицейските власти в града потвърждават, че тяхната намеса е спряла "конкретен план за експлозии" около футболната среща. 

Въпреки призива на полицията хората да се приберат по домовете си максимално бързо, метрото в Хановер е спряно заради заплахата от терористични актове. Отменен бе и концерт на групата "Sons of Mayhem", който трябваше да се проведе в зала в града пред приблизително 14 000 зрители.

В близост до стадиона е извършен и арест на заподозрян в съпричастност с планираните нови актове на тероризъм, твърдят местни издания и допълват, че задържания е младеж от арабски произход.

Очаква се властите в Хановер да дадат пресконференция, на която да съобщят повече информация за случващото се. На извънредна среща са събрани канцлерът на Германия Ангела Меркел, вътрешният министър на страната Томас де Мезиер и вътрешният министър на Долна Саксония Борис Писториус.