Кметът на Бургас: Засега сигналът се оказва фалшив

Животът

19-11-2015, 09:31

Снимка:

в. "24 часа"/Диана Саватева

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Самолет кацна принудително в Бургас заради съмнение за бомба

Пиян поляк "приземил" самолета в Бургас

Убедих се на място, че се действа както трябва, каза Николов

Френската дума "дежа вю" не винаги означава нещо приятно. Тази сутрин ме събудиха със сигнал за самолет, приземен спешно в Сарафово след сигнал за бомба на борда. Убедих се на място, че се действа както трябва. Засега сигналът се оказва фалшив, но такива емоции си пожелавам никога повече да няма за Бургас. Това сподели във Фейсбук кметът на Бургас Димитър Николов.

Припомняме, че по време на полета пътник е съобщил за бомба на борда, която ще бъде активирана. Пасажерът – 67-годишен мъж, вече е изведен от властите и се установява самоличността му.

Самолетът е бил приземен към 5:40 сутринта, а пътниците са изведени. Летателната машина в момента се проверява, като е на отдалечена стоянка и засега всичко е спокойно.
Не е ясно на коя авиокомпания е самолетът, летял e от Варшава до Хургада. Кметът на Бургас Димитър Николов съобщи пред Фокус, че в самолета пътуват 161 пътници.

10.00

Установен е подалият сигнала пасажер– 67-годишен полски гражданин, разговорите с който продължават и към момента. По негова информация, той е употребил алкохол.
Пътниците са настанени на територията на Летище – Сарафово, като при първа възможност полетът към Египет ще бъде продължен.